Friese Vlaak met een druk op de knop in kerstsferen

9 december 2020

Op 7 december ontstaken kwartiermaker Hedwig de Groot en een van de kersverse bewoners, mevrouw Schokker-Jonk, de lichtjes in de twee grote kerstbomen op het terrein van de Friese Vlaak in Volendam. Deze maand zijn alle 102 gloednieuwe appartementen aan de Friese Vlaak opgeleverd. De verlichte kerstbomen zorgen voor een warm welkom voor nieuwe bewoners.

Een fijne nieuwe plek
Verhuizen op je oude dag en tijdens de coronacrisis is niet niets. Mevrouw Schokker-Jonk trok onlangs in een van de appartementen: ‘Ik ben half november al ingetrokken als allereerste bewoner. Ik vind het een unieke plek om te wonen. Mijn appartement is pal boven de wijkontmoetingsruimte. Ik kijk uit naar de activiteiten en gezelligheid daar straks. Langzaamaan komen er steeds meer bewoners bij, die reuring vind ik prettig.’

Zet een kaars voor je raam
Alle bewoners ontvingen gisterenmiddag een waxinelichtje (op batterij) om voor hun raam te plaatsen tijdens het ontsteken van de bomen. ‘Een stukje verbondenheid, maar op veilige afstand van elkaar. Het ontsteken van de bomen is een mooi moment en geeft hopelijk wat licht in deze donkere dagen’, aldus Hedwig de Groot, kwartiermaker Friese Vlaak. Door de coronacrisis laat de officiële opening van de Friese Vlaak nog even op zich wachten. In de tussentijd zullen kleine acties als deze de bewoners toch een warm welkom geven.

Wonen op je eigen manier
Het nieuwbouwproject aan de Friese Vlaak kwam tot stand door een samenwerking tussen wooncorporaties De Vooruitgang en Wooncompagnie, De Zorgcirkel en de gemeente Edam Volendam. De drie gebouwen omvatten 102 appartementen voor senioren. Zorg kan aan huis geleverd worden op aanvraag, in het middelste gebouw wonen ouderen met een intensieve zorgvraag. Een wijkontmoetingscentrum is onderdeel van het complex, zodra de coronamaatregelen het toelaten zal hier verder vorm aan worden gegeven.