Over de Friese Vlaak

Zelfstandig wonen met zorg binnen handbereik

In de gemeente Edam-Volendam is een groeiende behoefte aan geschikte huisvesting voor ouderen. Daarom hebben De Vooruitgang en Wooncompagnie een gloednieuw woonzorg-complex gerealiseerd aan de Friese Vlaak in nieuwbouwwijk de Broeckgouw. De Zorgcirkel levert hier zorg aan wie dat nodig heeft: van lichte ondersteuning tot intensieve zorg.

Het woonzorg-complex bestaat uit drie gebouwen met in totaal 102 appartementen. Binnen dit complex is ook een horecavoorziening voor de hele buurt: CuliCafé De Ontmoeting. De appartementen zijn bestemd  voor bewoners vanaf 55 jaar, waarbij een voorrangsregel geldt voor mensen vanaf de AOW leeftijd (De Vooruitgang) of vanaf 65 jaar (Wooncompagnie). Mensen die een sociale huurwoning achterlaten in de gemeente Edam-Volendam, krijgen voorrang bij de toewijzing.

De 40 tweekamerappartementen van het middelste pand zijn bedoeld voor bewoners die intensieve, 24 uurs zorg nodig hebben. Gebouw C, het linker pand, beheerd door De Vooruitgang,  bestaat uit 27 woningen, verdeeld over vier woonlagen. Gebouw A, het rechter gebouw, beheerd door Wooncompagnie, bestaat ook uit vier woonlagen en omvat 35 woningen. Van gebouw A en C is de helft van de woningen bestemd voor verzorgd wonen, het andere deel is voor reguliere sociale huur. Tussen de gebouwen zit ruimte zodat een verbinding blijft bestaan met het groen en water aan de zuidzijde van de gebouwen.

Friese Vlaak grenst aan de Wieringenlaan. De Broeckgouw is een ruim opgezette wijk met veel groen, bruggetjes en water. Op een paar minuten lopen vindt u een supermarkt.

Brochure Friese Vlaak
Download hier de brochure van Friese Vlaak met alle informatie over de woningen bij elkaar.