Beschermd wonen

Tweekamerappartementen ‘Beschermd wonen’

Aan de Friese Vlaak zijn drie gebouwen gerealiseerd. De 40 tweekamerappartementen van het middelste pand zijn bedoeld voor bewoners die intensieve, 24 uurs zorg nodig hebben. Op elke etage is een gemeenschappelijke huiskamer en een open ontmoetingsruimte. De woning wordt zelfstandig gehuurd bij Wooncompagnie, de zorg wordt geleverd door De Zorgcirkel. Rondom het gebouw is een veilige en besloten tuin voor de bewoners.

Plattegronden van de woningen ‘beschermd wonen’
Klik hier voor een selectie van de plattegronden: plattegronden gebouw B

Toewijzing
De toewijzing van deze intensieve zorgwoningen regelt De Zorgcirkel op basis van een zorgindicatie en urgentie.

Wanneer de zorg die u nodig heeft valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz) kunt u in aanmerking komen voor een van deze appartementen. Als u al een zorgindicatie heeft (minimaal ZZP4) kunt u zich vanaf 15 juni 2020 inschrijven bij Wooncompagnie als geïnteresseerde voor een van de woningen. Dit kan via de website www.woonmatchwaterland.nl. Heeft u nog geen zorgindicatie? Dan kunt u op de website van het CIZ zien of uw zorgvraag valt onder de Wet langdurige zorg. U vindt de website met de check hier: www.ciz.nl

Wanneer u een zorgindicatie heeft kunt u deze verzilveren als VPT: Volledig Pakket Thuis. U woont dan ‘thuis’ aan de Friese Vlaak omdat u deze woning zelfstandig huurt. De Zorgcirkel levert alle zorg aan huis waaronder huishoudelijke hulp, verzorging/verpleging en maaltijden.

Registratieformulier zorg
Om voor een van deze woningen in aanmerking te komen dient u zich in te schrijven bij Wooncompagnie en het registratieformulier van De Zorgcirkel in te vullen. U vindt het formulier van De Zorgcirkel hier: registratieformulier zorg bij Friese Vlaak

Afhankelijk van uw financiële situatie betaalt u een eigen bijdrage. Om te weten hoe hoog de eigen bijdrage voor de geleverde zorg is gaat u naar de website van het CAK: www.hetcak.