Projectpartners bestuurders

Wie we zijn

De Vooruitgang logo

Projectpartners

Het project aan de Friese Vlaak is van de grond gekomen dankzij een succesvolle samenwerking tussen de gemeente Edam-Volendam, De Zorgcirkel en woningcorporaties De Vooruitgang en Wooncompagnie.

De Vooruitgang
De Vooruitgang biedt betaalbare en passende huurwoningen in Volendam > www.devooruitgang.com

Wooncompagnie
Wooncompagnie is een maatschappelijke onderneming op het gebied van wonen. We verhuren 13.600 sociale huurwoningen in de gemeenten Hollands Kroon, Schagen, Opmeer, Medemblik, Hoorn, Alkmaar, Beemster, Purmerend, Edam-Volendam en Waterland > www.wooncompagnie.nl

De Zorgcirkel
De Zorgcirkel biedt professionele zorg en liefdevolle aandacht aan ruim 7.500 ouderen in Noord-Holland: van Volendam tot Alkmaar > www.zorgcirkel.nl

Architect

FAME architecten tekende voor het ontwerp. De drie gebouwen zijn stedenbouwkundig en architectonisch met elkaar verbonden. Het gebouw voor bewoners met een intensieve zorgvraag ligt omsloten door de twee woongebouwen. De woongevels worden opgetrokken in de zogenaamde Broeckgouwsteen, de voorgeschreven roodbruine handvorm steen die in de hele wijk is toegepast. Uitzondering hierop zijn de galerijgevels en gevels van het middelste pand, waar intensieve zorg wordt geboden. Hier bestaat de gevelafwerking uit metselwerk in een zacht witte kleur afgewisseld met horizontale banden in de Broeckgouwsteen. Hierdoor wordt dit pand als lichter ervaren en staat het mooi in contrast met de omringende gebouwen. Overal is de borstwering bewust laag gehouden zodat bewoners ook vanuit hun stoel uitzicht op de omgeving hebben.

Aannemer

KBK bouwt in opdracht van De Zorgcirkel en Wooncompagnie het nieuwe complex. De voorbereidingen voor de bouw zijn in juni 2019 gestart, eind 2020 zijn de woningen opgeleverd.