Dansen en bewegen op Friese Vlaak

8 juni 2021

Op 4 juni organiseerde het Nationaal Ouderenfonds voor de tweede keer de Nationale Balkon Beweegdag. Beweegprofessionals en vrijwilligers organiseren bij 250 woon- en zorglocaties het meest toegankelijke evenement van het jaar voor álle ouderen. En dat laten we ons op Friese Vlaak geen twee keer zeggen. De initiatiefnemer Teamsportservice heeft dit samen met de kwartiermaker van de Friese Vlaak en de medewerkers van de Zorgcirkel in de Friese Vlaak georganiseerd.

Saamhorigheid en solidariteit
Balkon Bewegen staat voor: veilig en toegankelijk samen bewegen, gezelligheid met medebewoners, plezier en een activiteit waar iedereen aan mee kan doen. Vele vrijwilligers en professionals (waaronder docenten Sport en bewegen 55+, fysiotherapeuten, buurtsportcoaches, OldStars en bewegingscoaches) gaan op Balkon Beweegdag langs woon- en zorgcentra om ouderen een gezellige en sportieve ochtend te laten beleven op hun balkon of in de tuin.

Saamhorigheid en solidariteit staan centraal. Met z’n allen hebben we er op Friese Vlaak een Balkonfeest van gemaakt!

De bewoners waren blij en deden enthousiast mee. Het was zo een succes dat een vergelijkbaar evenement binnenkort wordt georganiseerd.