Happen met de bouwers

27 februari 2020

Precies zes maanden na het slaan van de eerste paal was het op de bouwplaats aan de Friese Vlaak tijd voor een klein feestje: de bouwers van dit bijzondere project werden getrakteerd op een warme lunch. Onder de noemer Happen met de Bouwers werden zij bedankt voor hun inzet de afgelopen maanden. De bouwwerkzaamheden vorderen gestaag en vanaf deze zomer zijn de woningen voor ouderen in de wijk De Broeckgouw in de verhuur. Dat was voor Dick Twisk en Gina Sombroek (resp. huidige en aankomende regiodirecteur Edam-Volendam bij De Zorgcirkel), Stefan van Schaik (directeur-bestuurder van Wooncompagnie) en Fred de Boer (directeur-bestuurder van De Vooruitgang) reden om feestelijk de vlag te hijsen. ‘Samen zorgen we ervoor dat ouderen straks wonen op de manier die aansluit bij hun wensen en behoeften, nu en vooral ook in de toekomst.’

Bouwers in het zonnetje zetten
Happen met de Bouwers is dé gelegenheid om alle betrokkenen bij een project met elkaar in contact te brengen en tegelijkertijd waardering uit te spreken voor iedereen die zich dagelijks, door weer en wind, inzet voor de realisatie van een nieuwbouwplan. De bouwwerkzaamheden aan de Friese Vlaak verlopen uiterst soepel: het laatste blok nadert inmiddels het hoogste punt.

Wonen op je eigen manier
Aan de Friese Vlaak worden in totaal 102 woningen gerealiseerd voor ouderen uit de gemeente Edam-Volendam. Bewoners kunnen er geheel zelfstandig wonen en de zorg die zij nodig hebben inkopen. Alle woningen zijn geschikt voor het verlenen van zorg maar het hoeft niet. Als de zorg in een later stadium nodig blijkt, dan kunnen bewoners gewoon in de woning blijven wonen. In het plan komt ook een wijkontmoetingsruimte, waar alle buurtbewoners gebruik van kunnen maken. Zodra de woningen in de verhuur gaan, wordt dit via deze website en de Facebook pagina aangekondigd.